Thursday, 10 June 2010

Oh wat zijn wij dom!

Veel vrienden zijn verdrietig dat de VVD en PVV aan de winnende hand zijn. Ook zijn ze bang dat de cultuur er onder gaat lijden. Maar als wij meer geld verdienen met z'n allen is er meer geld voor de cultuur. Een grotere subsidie op de korte termijn uit slinkende reserves is ook weinig waard.
De PVV wordt aan alle kanten gedemoniseerd. Alsof dat helpt! Mensen hebben PVV gestemd omdat ze schoon genoeg hebben van de gevestigde partijen. Doe iets aan de problemen; geef niet de PVV de schuld. Dat is niets meer dan een aanval op de democratie.
De cultuur moet nieuwe inkomstenbronnen aanboren. Niet blijven klagen dan mensen geen DVDs en CDs kopen - die zijn gewoon te duur en dat geld gaat echt niet naar de kunstenaars.
Laten wij accepteren dat de kiezers gesproken hebben en er wat aan doen, niet blijven zeiken dat PVV stemmers dom zijn!
Rechte coalitie (VVD, PVV, CDA)? Paars Plus (VVD, PvdA, D66, GL)? De oude partijen (VVD, PvdA, CDA)? Misschien is er een andere optie:
VVD - Rutten - 31
PvdA - Marcouch - 30
PVV - Wilders - 24
Volgens mij moet dat wel kunnen. Een doener met visie bij de PvdA, geen theedrinker!

3 comments:

 1. 'Mensen hebben PVV gestemd omdat ze schoon genoeg hebben van de gevestigde partijen. Doe iets aan de problemen; geef niet de PVV de schuld.'

  De PVV is niet het enige mogelijke alternatief voor de gevestigde partijen. De SP is net zo 'ongevestigd', net als TON. Het feit dat er veel mensen gestemd hebben op de PVV verandert niets aan hun standpunten en de ongrondwettelijkheid en het intrinsiek gebrek aan moraliteit daarvan.

  Bovendien, Cohen heeft zelf meerdere malen aangegeven dat de PVV in zijn ogen 'een gevaar voor de rechtstaat' is. Wilders heeft op zijn beurt aangegeven Cohen een 'foute man' te vinden. Ik kan me niet voorstellen dat zij samen gaan werken.

  De mogelijkheid dat Marcouch Cohen zal gaan vervangen is nihil, dit om meerdere redenen. Als eerste, Marcouch is een beschermeling en leerling van Cohen. Toen de PvdA Marcouch passeerde in Amsterdam West heeft Cohen hem in de armen genomen en meegenomen naar Den Haag. Bovendien is Cohen degene die de PvdA in no time 10 zetels heeft opgeleverd. Hij is net de nieuwe voorman van de partij en iedereen ziet hem als het nieuwe gezicht van de PvdA. Ten derde heeft Cohen het burgemeesterschap van Amsterdam opgegeven voor het partijleiderschap dat gaat hij niet afstaan en niemand gaat dat van hem afnemen. Ten vierde heeft Marcouch nauwelijks bestuurlijke ervaring, waar Cohen niet alleen burgemeester maar ook staatssecretaris geweest is.

  Ik zie dus echt geen enkele mogelijkheid voor deze coalitie

  ReplyDelete
 2. Jammer. Ik mag wel dromen. Tenminste is Marcouch niet zo kortzichtig om te denken dat een rechtzaak helpt. Dat geeft Geert Wilders alleen meer stemmen. Volgens mij is Marcouch prima in staat om met Wilders samen te werken - en wat betere manier om zijn bedenkelijer ideeen te ondermijnen? :-)

  ReplyDelete
 3. Martin , met dat het CDA zo onderuitgaat , eigenlijk 'n zegen ook , komt links om de hoek kijken . Waarop de kiezer heeft gestemd moet je vooral onthouden dat de reli-'s de grootste verliezers waren . Niet de PVV ,VVD of PvdA. Dus ? Ook al komt dat minderheidskabinet er wel is nog geen man overboord. Als je tenminste niet die flapdrol en nepjeude van 'n Cohen 'n man wilt noemen ..De vent straalt al jaren niks uit bij mij , maar dat zijn er wel meer. Als ergens in Nederland een plek is waar klokkierond decennialang theater wordt gespeeld is dat wel Den Haag en de politici als acteurs. Het is komen en gaan , maar nu wat meer . Vooral de oude gezichten gaan verdwijnen. Gelukkig , met Halalsema zeer binnenkort hoop ik ook.

  ReplyDelete