Monday, 21 February 2011

Containerdorp

Van 15/2/2011 t/m 22/7/2011 van 7.30 t/m 16.30 zijn vier parkeerplaatsen op de Bilderdijkstraat in beslag genomen voor de werkzaamheden aan de parkeergarage van de Liefde. 

Maar deze parkeerplaatsen zijn – ondanks vergunning maar zoals je ziet – niet alleen overdag in gebruik. Dit containerdorp heeft een hek er omheen en is duidelijk gebouwd om langdurig en ononderbroken aanwezig te zijn. Leuk – een WC voor je deur. De hek is ook een onveilige element – het grenst aan een veel-te-smalle fietspad en stoep met hogesnelheits (snor)scooters. Deze fietspad heeft uiteindelijk alleen de goedkeuring van de Fietsersbond gekregen omdat er een brede schampstrook ernaast is - maar die is nu nog gevaarlijker met een reeks blokken op de rand. 

In combinatie met de afsluiting van grote stukken Nassaukade zorgt dit ook voor een chronisch gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt. Auto’s staan nu ‘s nachts overal geparkeerd waar het niet mag. Deze probleem zou een beetje verlicht kunnen worden als de overbodige “laad- en losplaatsen” op de brug over de Da Costakade op de De Clercqstraat onmiddelijk opgeheven zouden worden en vervangen door 4 parkeerplaatsen. Deze laad- en losplaatsen zijn ooit aangelegd voor Sterk (hoek Nassaukade) maar nooit door Sterk gebruikt. Ze worden nu uitsluitend gebruikt door bezoekers van de koffieshop Cheech en Chong.

De parkeergarage zou weer lekken. Dat is de buren wel bekend. Sinds de bouw van de Liefde is er namelijk ook een kentering in de waterhuishouding rond en onder de omliggende panden aan de Bilderdijkstrat en Hugo de Grootkade. Kelders die altijd droog waren zijn nu vochtig, tuinen zijn langdurig onderwater, muren vallen uitelkaar. Gebruikers van de Liefde garage zijn niet de enige met wateroverlast!

Wat is er misgegaan met de vergunning? Waarom is er behoefte aan een containerdorp hier? Is er geen ruimte bv in de parkeergarage zelf? Als ik mijn auto op een laad- en losplaats zet door gebrek aan echte parkeerplaatsen, dan krijg ik gegarandeerd een bekeuring.  Krijgt deze aannemer ook een stel bekeuringen?

No comments:

Post a Comment