Wednesday, 3 October 2012

Dichter bij de burger?


Decennialang wateroverlast in de Bilderdijkstraat door een parkeergarage, jaren van stankoverlast op het Mercatorplein.  

WaterNet, Stadsdeel en eigenaren zijn blijkbaar heel goed in de schuld afschuiven maar niet zo goed in problemen oplossen.

Zo is het ook gegaan in de Bilderdijkstraat. Er waren grote bomen en geen fietspad of vrije trambaan. Om die te realiseren zouden de bomen moeten wijken en andere bomen komen. Maar toen werd de Partij van de Bomen wakker en moesten de mooie plannen wijken voor een misbaksel: een veel te smal fietspad voor snorscooters terwijl fietsgebruik explodeert. Bomen en fietsen samen kunnen voor goede lucht zorgen, als de snorscooters maar verbannen worden en als men niet altijd afgaat op aaibaarheid.


Deze week hebben de eigenaren van  Anderz aan het Mercatorplein besloten de zaak te sluiten vanwege jarenlange stankoverlast n in huurpand. Op de dag dat Anita Groenink vanwege het buurtinitiatief Geef op de Jan Eef in Metro gelauwerd wordt omdat het zoveel beter gaat met de Jan Evertsenstraat kopt Het Parool “Stankoverlast Mercatorplein blijkt wel schadelijk voor gezondheid”. 

Dat er een probleem is bij het Mercatorplein was blijkbaar al jaren bekend, maar dat ga je natuurlijk niet aan de grote klok hangen als je mensen wil trekken. Maar nu komt dat wel heel erg ongelukkig in de krant. En wat heeft ons stadsdeel de laatste jaren gedaan om het probleem op te lossen? Hoeveel deskundigen hebben de problemen ter plekke bestudeert? Hoe kan het zijn dat een klein probleem zoals rioolstank niet aangepakt kan worden?


Nu komt er misschien een nieuwe parkeergarage in de Singelgracht. Op zich ben ik daar niet tegen, maar ik zou wel bewijzen willen zien dat het stadsdeel opkomt voor de burgers en niet – zoals zo vaak – de weg van de minste weerstand kiest om daarna enige resulterende problemen met een schouderophaal te begroeten. 

No comments:

Post a Comment