Monday, 8 February 2010

Da Costanieuws - dorpspolitiek

Ans Teunen vind Joke Bakker een kanjer. Deze VVD raadslid doet veel voor de buurt en is jarenlang actief met jongeren en ouderen. Dus schrijft Ans Teunen een stuk voor de Ouderen Dacosta Nieuwsbrief:
Verkiezingen (artikel ingezonden door Ans Teunen)
Woensdag 3 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad en de stadsdelen. Ons Stadsdeel, Oud-West, wordt opgeheven en vormt met de stadsdelen Westerpark, Baarsjes en Bos en Lommer het nieuwe stadsdeel "West".
Tot nu toe bestond onze stadsdeelraad uit 17 leden. Voor' t nieuw stadsdeel staan slechts 7 raadsleden uit Oud-West op een verkiesbare plaats.
Dat betekent, dat men hoog op de lijst van een partij moet staan, wil je in de raad komen. De meesten van ons kennen Joke bakker.
Zij staat op het ogenblik nummer zes op de VVD lijst, dus onverkiesbaar. Joke is al jaren het sociale gezicht van de VVD in Oud-West.
We zien haar regelmatig in ons Servicepunt, maar ook op veel andere plaatsen.
Daar praat ze met de mensen, luistert goed naar ze en probeert problemen op te lossen en geeft goede raad. Als ons Servicepunt problemen of verlangens heeft, kun je bij haar goed terecht en brengt ze deze ter sprake in de Stadsdeelraad en vaak met succes. Daarom is het voor ons van groot belang, dat zij in de nieuwe stadsdeelraad komt. Wat kunnen we daaraan doen? Zoek eerst de lijst van de VVD op en maak het hokje voor haar naam rood, dus alleen haar hokje, want meerdere hokjes rood maken, maakt Uw stem ongeldig: U had dan beter thuis kunnen blijven!
Zij heeft ruim 500 voorkeurstemmen nodig om in de raad te komen. Laat Uw stem erbij zijn!
Wees een makker,
stem Joke Bakker!!
Maar dat kan dus niet. De linkse partijen mogen de buurt bestoken met nieuwsbrieven en zelfs glossy bladen over onze oude stadsdeel, maar als een lokale nieuwsbrief een stuk opneemt met een oproep om VVD te stemmen, dan moet de hele oplage terug.

No comments:

Post a Comment