Wednesday, 17 February 2010

Waar is de wethouder van onderwijs?

Waar is de wethouder van onderwijs? Eerst laat hij Ahmed Marcouch de MBO problemen oppakken en er mee aan de haal gaan. Daarna brengt hij basisschool kinderen in groep acht in de problemen door niet voor genoeg goede plaatsen op middelbare scholen te zorgen.

Vandaag in de krant nog twee struikelblokken: Restaurant 15 zou eigenlijk Restaurant 12 moeten heten, gezien het niet mogelijk is met de huidige gemeentelijke bureaucratie om genoeg kandidaten te vinden om chef de woorden onder leiding van Jamie Oliver. Ten tweede krijgt Amsterdam een eervolle vermelding als bezitter van de allerslechtste Pabo in het ganze land.

Terwijl onze wethouder van onderwijs alle leuke feestjes in de stad afloopt op zoek naar stemmen, blijft de onderwijs portefeuille onbewaakt.

Kinderen die na de middelbare school willen, krijgen nog steeds oneerlijke concurrentie van kinderen buiten de stad. Ondanks beloftes van Asscher en de OSVO, hebben veel kinderen in de randgemeenten voorrang bij scholen in buurtgemeenten terwijl kinderen in Amsterdam achter het net vissen. Kinderen hier hebben geen enkele voorrang, ook doordat een onevenredig deel van de plaatsen op een goede school gebruikt worden door kinderen van buitenaf. Natuurlijk heeft Amsterdam een regio functie, maar zorg er dan wel voor dat je genoeg plaatsen hebt om een regio functie te vervullen.

Het zou ook onze wethouder van onderwijs sieren als hij evenveel kansen zou bieden aan slimme kinderen uit onze achterstandsbuurten als kinderen uit Monnikendam en Uithoorn. Misschien kan Achmed Marcouch beter de problemen van de kernprocedure aanpakken.

No comments:

Post a Comment